Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook ze in 7 min. beetgaar. Giet af en laat iets afkoelen.
Klop 2 el vocht uit het potje uien, de mosterd en mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de augurken en meng met de sperziebonen en uien. Schenk de dressing erover.
Sperziebonen met Amsterdamse uien
Salade met een Hollands tintje: de uien én mosterd komen hiervandaan
- algemeenAmsterdamse uien en augurken zijn enkele weken houdbaar in de koelkast. Gebruik ze door de sla of als garnituur bij een borrelhapje.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Sperziebonen met Amsterdamse uien
Salade met een Hollands tintje: de uien én mosterd komen hiervandaan
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_058274_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
135 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook ze in 7 min. beetgaar. Giet af en laat iets afkoelen.
Klop 2 el vocht uit het potje uien, de mosterd en mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de augurken en meng met de sperziebonen en uien. Schenk de dressing erover.
algemeen:Amsterdamse uien en augurken zijn enkele weken houdbaar in de koelkast. Gebruik ze door de sla of als garnituur bij een borrelhapje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g verse sperziebonen
½ Amsterdamse uien
1 tl Limburgse mosterd
2 el mayonaise
4 kleine zoetzure augurken