Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de bonen doormidden en kook ze in ca. 7 min. beetgaar.
Rooster ondertussen het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in een wok en roerbak de sperziebonen met de ketjap 2 min. Voeg de taugé en peper naar smaak toe en roerbak nog 1 min. Bestrooi met het sesamzaad en serveer direct. Lekker met pittige balletjes (recept elders op ah.nl/recepten) en noedels.
- algemeenSesamzaad combineert goed met allerlei Aziatische gerechten, zoals de Chinese koolsalade met garnalen op ah.nl/recepten.
Sperziebonen met taugé en sesam
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007063_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
120 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de bonen doormidden en kook ze in ca. 7 min. beetgaar.
Rooster ondertussen het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in een wok en roerbak de sperziebonen met de ketjap 2 min. Voeg de taugé en peper naar smaak toe en roerbak nog 1 min. Bestrooi met het sesamzaad en serveer direct. Lekker met pittige balletjes (recept elders op ah.nl/recepten) en noedels.
algemeen:Sesamzaad combineert goed met allerlei Aziatische gerechten, zoals de Chinese koolsalade met garnalen op ah.nl/recepten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g sperziebonen
2 el sesamzaad
1 el zonnebloemolie
1 el ketjap manis
1 bakje taugé