Roer de crème fraîche los met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.
Controleer de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder openstaande of beschadigde schelpen. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de knoflook 1 min. Voeg de mosselen, de prei, de wijn, de helft van de dille en peper en zout naar smaak toe.
Schep om, doe de deksel op de pan en stoom de mosselen in 5-8 min. op laag vuur gaar. Verwijder de dichte schelpen. Snijd de rest van de dille fijn. Bestrooi hier de mosselen mee en voeg nog wat peper toe. Serveer met de mieriksworteldip.
- algemeenU kunt de mieriksworteldip een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor gebruik op kamertemperatuur komen.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Mosselen met mieriksworteldip
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007074_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Roer de crème fraîche los met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.
Controleer de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder openstaande of beschadigde schelpen. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de knoflook 1 min. Voeg de mosselen, de prei, de wijn, de helft van de dille en peper en zout naar smaak toe.
Schep om, doe de deksel op de pan en stoom de mosselen in 5-8 min. op laag vuur gaar. Verwijder de dichte schelpen. Snijd de rest van de dille fijn. Bestrooi hier de mosselen mee en voeg nog wat peper toe. Serveer met de mieriksworteldip.
algemeen:U kunt de mieriksworteldip een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor gebruik op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 bekertje crème fraîche
1 el fijngeraspte mierikswortel
2 kg verse Zeeuwse mosselen
2 el olijfolie
1 teen knoflook
1 prei
250 ml droge witte wijn
½ bakje verse dille