Mosselen met mieriksworteldip

545 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Roer de crème fraîche los met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Controleer de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder openstaande of beschadigde schelpen. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de knoflook 1 min. Voeg de mosselen, de prei, de wijn, de helft van de dille en peper en zout naar smaak toe.

  3. Schep om, doe de deksel op de pan en stoom de mosselen in 5-8 min. op laag vuur gaar. Verwijder de dichte schelpen. Snijd de rest van de dille fijn. Bestrooi hier de mosselen mee en voeg nog wat peper toe. Serveer met de mieriksworteldip.

  • algemeenU kunt de mieriksworteldip een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor gebruik op kamertemperatuur komen.
  • Prei wassen

    Instructievideo - 00:29 min.

Mosselen met mieriksworteldip

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig