Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met wat zout 20 min. Kook ondertussen de bleekselderij in 5 min. beetgaar.
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Voeg 100 ml kookvocht en de crème fraîche toe en stamp tot een grove puree.
Meng de bleekselderij en de selderij door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
- algemeenDe rest van de bleekselderij en selderij is lekker in groentesoep. De bleekselderijstengels zijn rauw ook heerlijk als tussendoortje.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Aardappelpuree met bleekselderij
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007087_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
280 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met wat zout 20 min. Kook ondertussen de bleekselderij in 5 min. beetgaar.
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Voeg 100 ml kookvocht en de crème fraîche toe en stamp tot een grove puree.
Meng de bleekselderij en de selderij door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
algemeen:De rest van de bleekselderij en selderij is lekker in groentesoep. De bleekselderijstengels zijn rauw ook heerlijk als tussendoortje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappelen
4 stengels bleekselderij
1 bekertje crème fraîche
½ zakje selderij
Dit heb je nodig
pureestamper