Bestrooi de kalkoen met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de kalkoen in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
Voeg de rest van de boter toe en fruit de sjalot 4 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. Schenk de wijn en de kookroom erbij. Laat de saus op laag vuur indikken en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kalkoen weer toe en warm nog 2 min. door. Lekker met aardappelgratin en haricots verts.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Kalkoen fricassee
hoofdgerecht
4 personen
380 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi de kalkoen met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de kalkoen in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
Voeg de rest van de boter toe en fruit de sjalot 4 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. Schenk de wijn en de kookroom erbij. Laat de saus op laag vuur indikken en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kalkoen weer toe en warm nog 2 min. door. Lekker met aardappelgratin en haricots verts.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
400 g kalkoenfilet
50 g boter
2 sjalotten
1 teen knoflook
1 bakje champignons
2 el bloem
150 ml droge witte wijn
1 flesje kookroom