Verhit 2 el olie met de boter in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze in ca. 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de gember zo fijn mogelijk. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Klop in een kom een dressing van de rest van de olie, de gember, het sinaasappelrasp en -sap, de azijn en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kool en de champignons erdoor. Lekker met karbonade.
- algemeenVoor een oosters bijgerecht: roerbak de rest van de kool met wat knoflook en sojasaus.
Chinese kool met gember
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007296_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
245 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el olie met de boter in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze in ca. 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de gember zo fijn mogelijk. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Klop in een kom een dressing van de rest van de olie, de gember, het sinaasappelrasp en -sap, de azijn en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kool en de champignons erdoor. Lekker met karbonade.
algemeen:Voor een oosters bijgerecht: roerbak de rest van de kool met wat knoflook en sojasaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 el olijfolie
25 g boter
1 bakje kastanjechampignons
3 cm verse gember
1 sinaasappel
1 el wittewijnazijn
1 tl suiker
½ Chinese kool