Sla-wraps met rundvlees en Chinese kool

Wikkel sla om rundvlees en kool en je hebt de knapperigste sla-wraps!

430 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

zeer pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Haal 20 blaadjes (per 4 personen) los van de babyromainesla en snijd de rest van de sla fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de salade-ui in dunne, schuine ringetjes en meng samen met de fijngesneden sla, de helft van de olie, de azijn en ⅔ van de suiker door de geraspte peen.

  2. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, gember en de rest van de suiker 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Meng ondertussen de sambal met de ketchup. Halveer de Chinese kool, snijd in de breedte in repen van ca. 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 1 el sambalpasta (per 4 personen), de Chinese kool en taugé al omscheppend 2 min.

  4. Serveer met de wortelsalade, het gehakt, de gebakken groenten en de rest van de sambalpasta in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wraps kan vullen.

  • variatietipVervang het gehakt door rulstukjes.

Sla-wraps met rundvlees en Chinese kool

Wikkel sla om rundvlees en kool en je hebt de knapperigste sla-wraps!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig