Roergebakken Chinese kool met spekjes en gekookt ei

Wie denkt dat het paleodieet veel tijd kost, heeft deze roergebakken Chinese kool met spekjes en een gekookt eitje nog niet geprobeerd. Binnen 20 min. geniet je al van een maaltijd die ook nog eens goed is voor je portemonnee.

430 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in stukken van 1 cm. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de koriander fijn, bewaar de stelen en het blad apart.

  2. Halveer de kool, verwijder de harde kern en snijd in de breedte in reepjes van 1 cm. Schil de winterpeen en rasp grof.

  3. Kook de eieren in 7 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

  4. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui, knoflook, gember, korianderstelen, bosui en spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur.

  5. Voeg de Chinese kool (in delen) en toe en bak 4-5 min. mee. Voeg de winterpeen toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.

  6. Verdeel de roerbak over diepe borden. Halveer de eieren en verdeel erover. Besprenkel met de sesamolie en bestrooi met het korianderblad.

Roergebakken Chinese kool met spekjes en gekookt ei

Wie denkt dat het paleodieet veel tijd kost, heeft deze roergebakken Chinese kool met spekjes en een gekookt eitje nog niet geprobeerd. Binnen 20 min. geniet je al van een maaltijd die ook nog eens goed is voor je portemonnee.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig