Aardappel-kerriestoof met kool, sperziebonen en gekookt ei

Deze aardappel-kerriestoof is vegetarisch en budgetproof! Een gezonde maaltijd door de vele groentes.

490 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kerrie en tomatenblokjes toe aan de ui, breng aan de kook en laat 2 min. op hoog vuur koken.

  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Voeg samen met het water toe, breng aan de kook en laat ca. 20 min op laag vuur zachtjes koken.

  3. Kook ondertussen de eieren halfzacht en snijd de kool in dunne repen. Voeg na 15 min. de sperziebonen en kool toe aan de stoof, doe de deksel op de pan en laat nog ca. 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de eieren en verdeel over ¾ van de stoof (de rest bewaar je voor de lunch de volgende dag).

  • bewaartipBewaar de rest van de stoof afgedekt in de koelkast.
  • bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Aardappel-kerriestoof met kool, sperziebonen en gekookt ei

Deze aardappel-kerriestoof is vegetarisch en budgetproof! Een gezonde maaltijd door de vele groentes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig