Kikkererwtenstoof met aardappel, sperziebonen en zilvervliesrijst

Dubbel voordeel van deze kikkererwtenstoof: goed voor je portemonnee en hij staat ook nog eens veel sneller op tafel dan een niet-veganistische stoof.

495 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur.

  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 2 cm. Snijd de halve rode peper fijn.

  3. Voeg de kerrie en tomatenblokjes toe en kook 2 min. op hoog vuur. Voeg de aardappel en rode peper toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat 15-20 min met de deksel op de pan op laag vuur zachtjes koken.

  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water, laat goed uitlekken.

  5. Voeg na 15-20 min. de kikkererwten en sperziebonen toe en kook nog 10 min. zonder deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stoof met de rijst.

Kikkererwtenstoof met aardappel, sperziebonen en zilvervliesrijst

Dubbel voordeel van deze kikkererwtenstoof: goed voor je portemonnee en hij staat ook nog eens veel sneller op tafel dan een niet-veganistische stoof.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig