Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groenten schoon en snijd ze in blokken van 1 ½ cm. Snijd de knoflook in plakjes.
Meng de groente in de braadslee met de knoflook, breng op smaak met chilipeper en zout en schep de olie erdoor. Zet de braadslee op het rooster in het midden van de oven. Rooster de groenten in ca. 40 min. lichtbruin en gaar. Schep ze tussentijds 2 of 3 keer om.
- combinatietipLekker bij vlees van de barbecue of uit de grillpan.
- bereidingstipGeen hetelucht! De hete lucht die bij de heteluchtstand door de oven circuleert, droogt de groenten uit. Zet de oven daarom op de conventionele stand.
Ovengroenten zomer
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_063047_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
125 kcal
10 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groenten schoon en snijd ze in blokken van 1 ½ cm. Snijd de knoflook in plakjes.
Meng de groente in de braadslee met de knoflook, breng op smaak met chilipeper en zout en schep de olie erdoor. Zet de braadslee op het rooster in het midden van de oven. Rooster de groenten in ca. 40 min. lichtbruin en gaar. Schep ze tussentijds 2 of 3 keer om.
combinatietip:Lekker bij vlees van de barbecue of uit de grillpan.
bereidingstip:Geen hetelucht! De hete lucht die bij de heteluchtstand door de oven circuleert, droogt de groenten uit. Zet de oven daarom op de conventionele stand.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 aubergine
1 courgette
2 rode paprika's
2 tenen knoflook
1 tl gemalen chilipeper
1 tl grof zeezout
4 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
ruime braadslede bekleed met bakpapier