Was de witlof. Snijd een dun plakje van de stronkjes en halveer de struikjes in de lengte.
Verwarm de olie in een ruime koekenpan en leg de struikjes naast elkaar in de pan. Strooi er wat zout over. Leg de deksel op de pan en laat de struikjes in ca. 12 min. gaar worden. Keer ze halverwege. Verwarm ondertussen de grill van de oven op de hoogste stand voor. Snijd de Gorgonzola in kleine stukjes en hak de bieslook fijn.
Leg de struikjes witlof met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Verdeel de kaas over de witlof. Zet de schaal op het rooster 10 cm onder de grill en laat de kaas in enkele minuten smelten. Bestrooi met bieslook.
Gegratineerde witlof
Gorgonzola en bieslook zijn de smaakmakers in deze witlofschotel.
- bereidingstipKrokant kaaslaagje: meng 75 g geraspte jonge kaas met 3 el paneermeel en een klein beetje peper. Verdeel dit over de struikjes witlof en laat het laagje onder de grill lichtbruin worden.
Gegratineerde witlof
Gorgonzola en bieslook zijn de smaakmakers in deze witlofschotel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030601_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
140 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Was de witlof. Snijd een dun plakje van de stronkjes en halveer de struikjes in de lengte.
Verwarm de olie in een ruime koekenpan en leg de struikjes naast elkaar in de pan. Strooi er wat zout over. Leg de deksel op de pan en laat de struikjes in ca. 12 min. gaar worden. Keer ze halverwege. Verwarm ondertussen de grill van de oven op de hoogste stand voor. Snijd de Gorgonzola in kleine stukjes en hak de bieslook fijn.
Leg de struikjes witlof met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Verdeel de kaas over de witlof. Zet de schaal op het rooster 10 cm onder de grill en laat de kaas in enkele minuten smelten. Bestrooi met bieslook.
bereidingstip:Krokant kaaslaagje: meng 75 g geraspte jonge kaas met 3 el paneermeel en een klein beetje peper. Verdeel dit over de struikjes witlof en laat het laagje onder de grill lichtbruin worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 witlof
1 el traditionele olijfolie
100 g gorgonzola
2 el verse bieslook
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)