Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep ze droog. Snijd de ronde kant van de garnalen met een scherp mesje in en verwijder met de punt van het mesje eventueel de zwarte draadjes.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en strooi een klein beetje zout in de olie. Voeg de garnalen toe en bak ze al omscheppend 2 minuten.
Voeg de peper en de knoflook toe en bak alles al omscheppend nog ca. 2 minuten. Strooi de peterselie erover en serveer de garnalen in de pan. Lekker met een salade van tomaten en warm stokbrood om de olie mee te dippen.
- algemeenZet kommetjes met warm water en een schijfje citroen op tafel. Kunt u tussendoor even de vingers afspoelen.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Tijgergarnalen op zijn Spaans
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030436_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
335 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep ze droog. Snijd de ronde kant van de garnalen met een scherp mesje in en verwijder met de punt van het mesje eventueel de zwarte draadjes.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en strooi een klein beetje zout in de olie. Voeg de garnalen toe en bak ze al omscheppend 2 minuten.
Voeg de peper en de knoflook toe en bak alles al omscheppend nog ca. 2 minuten. Strooi de peterselie erover en serveer de garnalen in de pan. Lekker met een salade van tomaten en warm stokbrood om de olie mee te dippen.
algemeen:Zet kommetjes met warm water en een schijfje citroen op tafel. Kunt u tussendoor even de vingers afspoelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g tijgergarnalen
100 ml olijfolie
1 rode peper
4 teentjes knoflook
4 el platte peterselie