Snijd de bosui in stukken van 1 cm. Snijd de het groen van de venkelknollen fijn en houd apart. Halveer de venkelknollen en snijd in dunne plakken. Smelt de boter in een ruime pan en fruit de bosui 1 min. Schep de venkel en krieltjes erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe. Kook 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de zalm in grove stukken. Voeg toe en laat in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf. Rasp de gele schil van de citroen en schep door de slagroom. Verdeel de waterzooi over 4 warme, diepe borden. Schep in elk bord een lepel room en garneer met het venkelgroen.
Waterzooi van zalmfilet met venkel
Bouillon met vis, groente en krieltjes. Lekker romig!
Waterzooi van zalmfilet met venkel
Instructievideo - 02:55 min.
Waterzooi van zalmfilet met venkel
Bouillon met vis, groente en krieltjes. Lekker romig!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_057407_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bosui in stukken van 1 cm. Snijd de het groen van de venkelknollen fijn en houd apart. Halveer de venkelknollen en snijd in dunne plakken. Smelt de boter in een ruime pan en fruit de bosui 1 min. Schep de venkel en krieltjes erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe. Kook 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de zalm in grove stukken. Voeg toe en laat in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf. Rasp de gele schil van de citroen en schep door de slagroom. Verdeel de waterzooi over 4 warme, diepe borden. Schep in elk bord een lepel room en garneer met het venkelgroen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 bosuien
2 venkelknollen
40 g ongezouten roomboter
450 g koelverse kleine krieltjes
600 ml kraanwater
1 visbouillontablet
500 g verse zalmfilets
100 ml verse slagroom
1 citroen