Waterzooi van zalmfilet met venkel

Bouillon met vis, groente en krieltjes. Lekker romig!

560 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bosui in stukken van 1 cm. Snijd de het groen van de venkelknollen fijn en houd apart. Halveer de venkelknollen en snijd in dunne plakken. Smelt de boter in een ruime pan en fruit de bosui 1 min. Schep de venkel en krieltjes erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe. Kook 5 min. op laag vuur.

  2. Snijd ondertussen de zalm in grove stukken. Voeg toe en laat in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf. Rasp de gele schil van de citroen en schep door de slagroom. Verdeel de waterzooi over 4 warme, diepe borden. Schep in elk bord een lepel room en garneer met het venkelgroen.

  • Waterzooi van zalmfilet met venkel

    Instructievideo - 02:55 min.

Waterzooi van zalmfilet met venkel

Bouillon met vis, groente en krieltjes. Lekker romig!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig