Snijd de aardappelen in plakjes. Kook ze in ca. 5 min. beetgaar. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de augurken in plakjes. Klop het citroensap met de mosterd, olijfolie, peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de ui en augurk erdoor. Giet de aardappelen af en schep ze warm door de dressing. Snijd de korstjes van de kaas en snijd in 4 plakken. Leg de plakken kaas op 2 ovenvaste borden en bestrooi royaal met peper. Zet de borden ca. 15 cm onder de hete grill. Laat de kaas in 3-4 min. smelten. Schep de aardappelsalade naast de gesmolten kaas.
- bereidingstipJe kunt de kaas ook in een ovenschaal laten smelten. Schep dan daarna de kaas op een bord.
- combinatietipLekker met een gemengde salade.
Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198581_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
550 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in plakjes. Kook ze in ca. 5 min. beetgaar. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de augurken in plakjes. Klop het citroensap met de mosterd, olijfolie, peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de ui en augurk erdoor. Giet de aardappelen af en schep ze warm door de dressing. Snijd de korstjes van de kaas en snijd in 4 plakken. Leg de plakken kaas op 2 ovenvaste borden en bestrooi royaal met peper. Zet de borden ca. 15 cm onder de hete grill. Laat de kaas in 3-4 min. smelten. Schep de aardappelsalade naast de gesmolten kaas.
bereidingstip:Je kunt de kaas ook in een ovenschaal laten smelten. Schep dan daarna de kaas op een bord.
combinatietip:Lekker met een gemengde salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
400 g vastkokende aardappelen
1 kleine rode ui
2 zoetzure augurken
½ el citroensap
1 tl grove Zaanse mosterd
2 el traditionele olijfolie
150 g La Grande Hirondelle kazen