IJsje van thee, appel en gember

Deze appel-gember waterijsjes zijn heerlijk dorstlessend op een zomerdag

55 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 5 uur wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schenk 500 ml kokend water in een theepot en laat 5 min. staan. Laat de groene thee samen met een paar plakjes verse gember ca. 3 min. trekken. Voeg de vloeibare honing en het citroensap toe. Laat verder afkoelen en verwijder de zakjes en de gember. Snijd 6 flinterdunne schijven van de appel. Verdeel de appelschijven over de ijsvormpjes en vul aan met de thee. Zet in de vriezer en laat in ca. 5 uur bevriezen.

  • algemeenU kunt de ijsjes maximaal 3 maanden in de diepvries bewaren. Hoe langer de lolly's in de vriezer staan, hoe harder ze worden en hoe makkelijker ze uit de vorm gaan. Houd de vorm even onder heet water, dan komen de ijsjes er zo uit.

IJsje van thee, appel en gember

Deze appel-gember waterijsjes zijn heerlijk dorstlessend op een zomerdag

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig