Andijviesalade met ansjovis & olijven

240 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de helft van de ansjovis met aanhangende olie, 2 el kappertjes, 2 el citroensap, de knoflook en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra citroensap.

  2. Doe de andijvie in een schaal en meng de dressing erdoor. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de olijven. Snijd de rest van de ansjovis in stukjes en verdeel over de salade. Schaaf de kaas erover. Lekker bij de pipe rigate all'amatriciana en de filetlapjes met witte wijn (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

  • algemeenVoeg voor extra smaak en bite eens olijven toe aan een pasta met tomatensaus.

Andijviesalade met ansjovis & olijven

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig