Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus

340 kcal

(Voedingswaarden)

50 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnipperen. In kommetje honing met 1 eetlepel fond door elkaar roeren. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten en sjalotje en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Port, azijn en rest van fond erbij schenken en aan de kook brengen. Saus tot 1 1/2 dl laten inkoken.

  2. Varkenshaas in 12 plakken van ca. 3 cm snijden en met platte kant van mes plat slaan. Plakken bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Vlees in ca. 4 minuten om en om licht bruinbakken. Vlees dun bestrijken met honing en nog 1/2 minuut om en om bakken. Intussen saus samen met salieblaadjes opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Salie verwijderen. Van vuur af rest van boter in gedeelten erdoor kloppen. Varkensplakken over vier borden verdelen. Saus erover en ernaast scheppen. Serveren met spruitjes en aardappelkroketjes.

  • algemeenDoe de boter in blokjes bij de saus en klop de saus met een staafmixer tot een mooie schuimige saus.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig