Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spoel de zuurkool af en laat uitlekken. Vet de ovenschaal in. Verdeel de zuurkool en ananas over de ingevette ovenschaal. Bestrooi met peper naar smaak. Verdeel de aardappelschijfjes er dakpansgewijs over. Bestrooi met kaas en het kerriepoeder. Dek af met aluminiumfolie en bak in de oven in ca. 40 min. gaar.
Aardappel en zuurkool
Stamppot zuurkool met als zoetzure verrassing: ananas!
- combinatietipLekker met rookworst.
- bereidingstipJe kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.
Aardappel en zuurkool
Stamppot zuurkool met als zoetzure verrassing: ananas!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007672_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
405 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spoel de zuurkool af en laat uitlekken. Vet de ovenschaal in. Verdeel de zuurkool en ananas over de ingevette ovenschaal. Bestrooi met peper naar smaak. Verdeel de aardappelschijfjes er dakpansgewijs over. Bestrooi met kaas en het kerriepoeder. Dek af met aluminiumfolie en bak in de oven in ca. 40 min. gaar.
combinatietip:Lekker met rookworst.
bereidingstip:Je kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg zuurkool
250 g ananassen
800 g duopak aardappelschijfjes
175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
1 el kerriepoeder
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 25 cm)
aluminiumfolie