Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In zeef kikkererwten laten uitlekken. In (braad)pan 2 eetlepels olie verhitten. Bosui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komijn en geelwortel erdoor roeren. Spinazie toevoegen en op laag vuur al omscheppend in ca. 2 minuten laten slinken. Rest van olie, tomatenpuree en kikkererwten erdoor roeren en nog ca. 5 minuten zachtjes meestoven. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Kruidige spinazie met kikkererwten
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_000889_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
160 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In zeef kikkererwten laten uitlekken. In (braad)pan 2 eetlepels olie verhitten. Bosui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komijn en geelwortel erdoor roeren. Spinazie toevoegen en op laag vuur al omscheppend in ca. 2 minuten laten slinken. Rest van olie, tomatenpuree en kikkererwten erdoor roeren en nog ca. 5 minuten zachtjes meestoven. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 bosuitjes
½ blikje kikkererwten
3 eetlepels (olijf)olie
1 teentje knoflook
1 theelepel geelwortel (kurkuma)
2 zakken panklare spinazie
2 theelepels tomatenpuree
0 zout
0 (versgemalen) peper
0 enkele druppels citroensap
1 theelepel gemalen komijn (djinten)