Spinazie wassen en schoonmaken. Met aanhangend water aan de kook brengen en in ca. 4 minuten gaar koken. Spinazie goed laten uitlekken in vergiet en vocht eruit drukken. Yoghurt in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Citroensap erdoor roeren. Yoghurtsaus op smaak brengen met zout en peper. Ui pellen en fijn snipperen. Rozijnen fijn hakken. Spinazie fijn hakken. In pan olie verhitten. Pijnboompitten op laag vuur al omscheppend lichtbruin bakken. Uit pan scheppen. Ui in pan doen en ca. 4 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: komijn, rozijnen, pijnboompitten en spinazie. Al roerend ca. 2 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Spinazie overdoen in kom en yoghurtsaus erover of erdoor scheppen. Serveren met geroosterde shoarmabroodjes of sesambolletjes.
- algemeenOok te serveren als bijgerecht.
Spinazie met pijnboompitten en yoghurt
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009949_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
140 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Spinazie wassen en schoonmaken. Met aanhangend water aan de kook brengen en in ca. 4 minuten gaar koken. Spinazie goed laten uitlekken in vergiet en vocht eruit drukken. Yoghurt in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Citroensap erdoor roeren. Yoghurtsaus op smaak brengen met zout en peper. Ui pellen en fijn snipperen. Rozijnen fijn hakken. Spinazie fijn hakken. In pan olie verhitten. Pijnboompitten op laag vuur al omscheppend lichtbruin bakken. Uit pan scheppen. Ui in pan doen en ca. 4 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: komijn, rozijnen, pijnboompitten en spinazie. Al roerend ca. 2 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Spinazie overdoen in kom en yoghurtsaus erover of erdoor scheppen. Serveren met geroosterde shoarmabroodjes of sesambolletjes.
algemeen:Ook te serveren als bijgerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g spinazie
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
0 zout
0 (versgemalen) peper
1 rode ui
1 eetlepel rozijnen
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pijnboompitten
1 mespunt gemalen komijn (djinten)
Dit heb je nodig
vergiet