Laat de rozijnen ca. 5 min. weken in warm water. Snipper de sjalot fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schep ze af en toe om. Snijd de peterselie en de munt fijn. Snijd de spinazie grof.
Verhit de olie in een braadpan. Bak de sjalot 2 min. zachtjes. Bak de spinazie al omscheppend op half hoog vuur mee en laat het slinken. Laat de rozijnen uitlekken. Pers de knoflook boven de spinazie uit. Voeg de rozijnen, pijnboompitten, peterselie, munt en piment toe. Breng op smaak met peper en zout.
Spinazie met pijnboompitten
Met frisse munt, rozijnen en knoflook is dit spinazie op z’n Spaans. Ook lekker als tapa.
- serveertipOok te serveren als tapa.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Spinazie met pijnboompitten
Met frisse munt, rozijnen en knoflook is dit spinazie op z’n Spaans. Ook lekker als tapa.
bijgerecht
4 personen
185 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de rozijnen ca. 5 min. weken in warm water. Snipper de sjalot fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schep ze af en toe om. Snijd de peterselie en de munt fijn. Snijd de spinazie grof.
Verhit de olie in een braadpan. Bak de sjalot 2 min. zachtjes. Bak de spinazie al omscheppend op half hoog vuur mee en laat het slinken. Laat de rozijnen uitlekken. Pers de knoflook boven de spinazie uit. Voeg de rozijnen, pijnboompitten, peterselie, munt en piment toe. Breng op smaak met peper en zout.
serveertip:Ook te serveren als tapa.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
30 g rozijnen
1 sjalot
60 g pijnboompitten
4 takjes verse peterselie
4 blaadjes verse munt
300 g verse spinazie
2 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
½ tl gemalen piment