Spinazie met pijnboompitten

Met frisse munt, rozijnen en knoflook is dit spinazie op z’n Spaans. Ook lekker als tapa.

185 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de rozijnen ca. 5 min. weken in warm water. Snipper de sjalot fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schep ze af en toe om. Snijd de peterselie en de munt fijn. Snijd de spinazie grof.

  2. Verhit de olie in een braadpan. Bak de sjalot 2 min. zachtjes. Bak de spinazie al omscheppend op half hoog vuur mee en laat het slinken. Laat de rozijnen uitlekken. Pers de knoflook boven de spinazie uit. Voeg de rozijnen, pijnboompitten, peterselie, munt en piment toe. Breng op smaak met peper en zout.

  • serveertipOok te serveren als tapa.
  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Spinazie met pijnboompitten

Met frisse munt, rozijnen en knoflook is dit spinazie op z’n Spaans. Ook lekker als tapa.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig