Ui pellen en fijnsnipperen. In pan 1 eetlepel boter smelten en ui zachtjes glazig fruiten. Gevogeltefond, foelie, tijm, citroensap en zout en peper naar smaak toevoegen en aan de kook brengen. Kipfilets erin leggen en in ca. 15 minuten tegen de kook aan gaar laten worden, halverwege keren. Peterselie heel fijn hakken. Met schuimspaan kipfilet uit bouillon nemen en in kleine stukjes snijden. Stukje foelie uit bouillon nemen.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In pan rest van boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje bouillon toevoegen. Blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Slagroom en stukjes kip erdoor roeren. Ragout nog 5 à 8 minuten zachtjes verwarmen tot mooie dikte. Goed op smaak brengen met zout en peper. Intussen pasteibakjes op bakplaat in oven zetten en in ca. 5 minuten warm laten worden. Pasteibakjes op vier borden zetten en ragout erin scheppen. Peterselie erover strooien.
- algemeenKip-kerrieragout: Fruit de ui zachtjes aan met 1 eetlepel milde kerriepoeder. Ga verder te werk volgens het recept, maar vervang de slagroom door kokosmelk, de peterselie door verse koriander en laat de tijm achterwege.
- algemeenPittige kipragout met abrikozen: Geef de ragout een Arabisch tintje door 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel kaneelpoeder en 1/2 theelepel gemalen komijn met de ui mee te fruiten en 100 g gewelde abrikozen in stukjes in de ragout mee te warmen. Vervang de peterselie door munt en laat de tijm achterwege.
Pasteitjes met zelfgemaakte kipragout
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_000913_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
480 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en fijnsnipperen. In pan 1 eetlepel boter smelten en ui zachtjes glazig fruiten. Gevogeltefond, foelie, tijm, citroensap en zout en peper naar smaak toevoegen en aan de kook brengen. Kipfilets erin leggen en in ca. 15 minuten tegen de kook aan gaar laten worden, halverwege keren. Peterselie heel fijn hakken. Met schuimspaan kipfilet uit bouillon nemen en in kleine stukjes snijden. Stukje foelie uit bouillon nemen.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In pan rest van boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje bouillon toevoegen. Blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Slagroom en stukjes kip erdoor roeren. Ragout nog 5 à 8 minuten zachtjes verwarmen tot mooie dikte. Goed op smaak brengen met zout en peper. Intussen pasteibakjes op bakplaat in oven zetten en in ca. 5 minuten warm laten worden. Pasteibakjes op vier borden zetten en ragout erin scheppen. Peterselie erover strooien.
algemeen:Kip-kerrieragout: Fruit de ui zachtjes aan met 1 eetlepel milde kerriepoeder. Ga verder te werk volgens het recept, maar vervang de slagroom door kokosmelk, de peterselie door verse koriander en laat de tijm achterwege.
algemeen:Pittige kipragout met abrikozen: Geef de ragout een Arabisch tintje door 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel kaneelpoeder en 1/2 theelepel gemalen komijn met de ui mee te fruiten en 100 g gewelde abrikozen in stukjes in de ragout mee te warmen. Vervang de peterselie door munt en laat de tijm achterwege.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
50 g boter of margarine
1 pot gevogeltefond
1 stukje foelie
1 theelepel citroensap
0 zout
0 (versgemalen) zwarte peper
250 g kipfilet
3 takjes peterselie
40 g bloem
100 ml slagroom
4 pasteibakjes
1 theelepel tijm