Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd met behulp van een sjabloon 10 poppetjes uit het bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk dun met ei en bestrooi met suiker. Bestrooi 5 poppetjes met kaneel en 5 poppetjes met kokos. Bak de koekjes ca. 20 min. in het midden van de oven. Neem ze uit de oven en laat ze 30 min. afkoelen.
Roer de poedersuiker met 1 1/2 tl heet water tot een glad glazuur. Plak hiermee de krenten als oogjes op de poppetjes.
Zoete poppetjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007751_220x162_JPG.jpg)
10 porties
200 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd met behulp van een sjabloon 10 poppetjes uit het bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk dun met ei en bestrooi met suiker. Bestrooi 5 poppetjes met kaneel en 5 poppetjes met kokos. Bak de koekjes ca. 20 min. in het midden van de oven. Neem ze uit de oven en laat ze 30 min. afkoelen.
Roer de poedersuiker met 1 1/2 tl heet water tot een glad glazuur. Plak hiermee de krenten als oogjes op de poppetjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
1 pakje roomboterbladerdeeg
1 ei
2 el suiker
1 el gemalen kaneel
2 el gemalen kokos
2 el poedersuiker
20 krenten
Dit heb je nodig
bakpapier