Mierikswortel (naar smaak) en citroensap door boter roeren. Boter op folie scheppen, tot worstje draaien en in koelkast laten opstijven.
Zalm met keukenpapier droogdeppen en dun met olie bestrijken. Vis op barbecue in 4 à 5 minuten rosé of gaar roosteren (afhankelijk van dikte van vis en smaak). Bestrooien met zout en peper. Vis over vier borden verdelen en plak boter erop laten smelten. Lekker met in boter gestoofde krielaardappelen met dille of geroosterde aardappels en komkommersalade met zure room. Drink er een biertje bij of acquavit om de vis te laten 'zwemmen'.
- algemeenServeer er een komkommersalade bij: 1 komkommer schillen en in plakjes schaven. Sausje maken van 125 ml zure room, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel suiker, zout en 2 eetlepels fijngesneden verse dille. Saus en komkommer door elkaar scheppen en liefst 1 uur laten intrekken
Zalm met mierikswortelboter
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_000968_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
675 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Mierikswortel (naar smaak) en citroensap door boter roeren. Boter op folie scheppen, tot worstje draaien en in koelkast laten opstijven.
Zalm met keukenpapier droogdeppen en dun met olie bestrijken. Vis op barbecue in 4 à 5 minuten rosé of gaar roosteren (afhankelijk van dikte van vis en smaak). Bestrooien met zout en peper. Vis over vier borden verdelen en plak boter erop laten smelten. Lekker met in boter gestoofde krielaardappelen met dille of geroosterde aardappels en komkommersalade met zure room. Drink er een biertje bij of acquavit om de vis te laten 'zwemmen'.
algemeen:Serveer er een komkommersalade bij: 1 komkommer schillen en in plakjes schaven. Sausje maken van 125 ml zure room, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel suiker, zout en 2 eetlepels fijngesneden verse dille. Saus en komkommer door elkaar scheppen en liefst 1 uur laten intrekken
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 theelepels geraspte mierikswortel
1 theelepel citroensap
100 g lichtgezouten boter
4 zalmmoten
2 eetlepels olie
0 zout
0 (versgemalen) zwarte peper
Dit heb je nodig
plasticfolie
keukenpapier