Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Klop ondertussen een vinaigrette van de olie, mosterd, dragon en het citroensap.
Giet de aardappelen af en spoel kort onder koud stromend water. Snijd in stukken. Meng de vinaigrette door de warme aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken minimaal 15 min. intrekken. Serveer de salade lauw of koud.
- algemeenU kunt de aardappelsalade 1 dag van tevoren bereiden. De smaken kunnen dan nóg beter intrekken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren op kamertemperatuur komen.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Aardappelsalade met dragon
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007798_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
370 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Klop ondertussen een vinaigrette van de olie, mosterd, dragon en het citroensap.
Giet de aardappelen af en spoel kort onder koud stromend water. Snijd in stukken. Meng de vinaigrette door de warme aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken minimaal 15 min. intrekken. Serveer de salade lauw of koud.
algemeen:U kunt de aardappelsalade 1 dag van tevoren bereiden. De smaken kunnen dan nóg beter intrekken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ zak pommes culinair
6 el olijfolie extra vierge
1 el mosterd
1 tl gedroogde dragon
2 el citroensap