Kook de eieren in ca. 10 min. hard. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook in een pan met weinig water en zout de aardappelen in ca. 5 min. gaar. Giet af en laat even uitdampen. Schil de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de augurken en zilveruitjes fijn. Snijd de varkensfricandeau in stukjes.
Schep in een kom de aardappel, appel, augurk, zilverui, doperwten en het vlees door elkaar. Schep de azijn en de mayonaise erdoor. Breng de salade royaal op smaak met peper en zout en zet tot gebruik (ca. 1 uur) afgedekt in de koelkast.
Pel de eieren en snijd elk in 8 partjes. Halveer de tomaatjes en snijd de peterselie fijn. Schep de salade als berg in het midden van een platte schaal en strijk glad. Verdeel de veldsla eromheen. Garneer met de partjes ei, cherrytomaatjes en peterselie.
- variatietipMet zalm: in deze verfijnde huzarensalade wordt de fricandeau vervangen door 250 g gerookte zalm en de azijn door 2 el medium dry sherry. Maak kleine taartjes huzarensalade en garneer met rucola, tomaatjes en fijngesneden basilicum. Mediterraan: geef de huzarensalade een mediterraan tintje met een dressing van 1 el citroensap en 3 el olijfolie extra vierge in plaats van mayonaise. Voeg 1 rode paprika in blokjes, 4 fijngesneden zwarte olijven en wat tijm toe. Serveer in een schaal bekleed met eikenbladsla.
Huzarensalade met tomaatjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_000974_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
165 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Kook de eieren in ca. 10 min. hard. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook in een pan met weinig water en zout de aardappelen in ca. 5 min. gaar. Giet af en laat even uitdampen. Schil de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de augurken en zilveruitjes fijn. Snijd de varkensfricandeau in stukjes.
Schep in een kom de aardappel, appel, augurk, zilverui, doperwten en het vlees door elkaar. Schep de azijn en de mayonaise erdoor. Breng de salade royaal op smaak met peper en zout en zet tot gebruik (ca. 1 uur) afgedekt in de koelkast.
Pel de eieren en snijd elk in 8 partjes. Halveer de tomaatjes en snijd de peterselie fijn. Schep de salade als berg in het midden van een platte schaal en strijk glad. Verdeel de veldsla eromheen. Garneer met de partjes ei, cherrytomaatjes en peterselie.
variatietip:Met zalm: in deze verfijnde huzarensalade wordt de fricandeau vervangen door 250 g gerookte zalm en de azijn door 2 el medium dry sherry. Maak kleine taartjes huzarensalade en garneer met rucola, tomaatjes en fijngesneden basilicum. Mediterraan: geef de huzarensalade een mediterraan tintje met een dressing van 1 el citroensap en 3 el olijfolie extra vierge in plaats van mayonaise. Voeg 1 rode paprika in blokjes, 4 fijngesneden zwarte olijven en wat tijm toe. Serveer in een schaal bekleed met eikenbladsla.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 middelgrote scharreleieren
400 g kruimige aardappelen
1 jonagold appel
3 zoetzure augurken
10 zilveruitjes
200 g gebraden fricandeau
1 el witte wijnazijn
4 el mayonaise
8 cherrytomaten
3 takjes peterselie
75 g veldsla