Baconburger met pittige ananassalsa

585 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Ananas schillen, harde kern verwijderen en in blokjes van ca. 1 cm snijden. Limoen schoonboenen en schil er dun afraspen. Limoen uitpersen. In grote kom gembersiroop, limoenrasp en -sap door elkaar roeren, koriander erboven fijn knippen en op smaak brengen met zout en peper. Ananasblokjes aan marinade toevoegen en door elkaar scheppen. Ananas afgedekt ca. 1 uur laten marineren.

  2. Sla schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden. In koekenpan met anti-aanbaklaag bacon op matig vuur in ca. 2 minuten uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken. In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren.Broodjes opensnijden en met mayonaise bestrijken. Sla over broodjes verdelen, hamburgers, bacon, en ananassalsa erop leggen.

Baconburger met pittige ananassalsa

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig