Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd in stukken. Snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 min. op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de currypasta en de kokosmelk toe, verwarm al roerend ca. 1 min. Voeg de knoflook, het limoensap, de limoenrasp, vissaus, kokosmelk, suiker en het water toe. Laat het vlees op laag vuur afgedekt in 2½-3 uur gaar stoven. Breng de curry op smaak met vissaus. Snijd de koriander fijn en strooi vlak voor het serveren over de curry.
Pittige rundvleescurry
- combinatietipLekker met jasmijnrijst en salade.
Pittige rundvleescurry
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001057_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
20 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd in stukken. Snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 min. op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de currypasta en de kokosmelk toe, verwarm al roerend ca. 1 min. Voeg de knoflook, het limoensap, de limoenrasp, vissaus, kokosmelk, suiker en het water toe. Laat het vlees op laag vuur afgedekt in 2½-3 uur gaar stoven. Breng de curry op smaak met vissaus. Snijd de koriander fijn en strooi vlak voor het serveren over de curry.
combinatietip:Lekker met jasmijnrijst en salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g doorregen runderlappen
2 tenen knoflook
1 limoen
2 el traditionele olijfolie
2 el rode currypasta
200 ml kokosmelk
3 el vissaus
2 el donkere basterdsuiker
100 ml kraanwater
8 g verse koriander