Eendenborst met rucola en meloen

630 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Droge koekenpan verhitten en pijnboompitten in ca. 2 à 3 minuten goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Vel van eendenborstfilets met scherp mes insnijden en filets bestrijken met hoisinsaus. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en filets op matig hoog vuur in ca. 8 à 10 minuten mooi bruin en van binnen rosé bakken. Bestrooien met zout en peper. Laten afkoelen. Limoen schoonboenen en groene schil er dun af raspen. Helft van limoen uitpersen (rest wordt niet gebruikt). In kom limoensap met limoenrasp en rest van olie, zout en peper tot dressing kloppen. Helft van dressing in kopje scheppen. Rucola grof snijden en door dressing in kom scheppen. Pitjes uit meloen verwijderen. Meloen schillen en in piepkleine blokjes snijden.

  2. Met scherp mes vel van filets snijden en vlees in heel dunne plakjes snijden. Plakjes op vier borden uitspreiden. Beetje dressing erover sprenkelen. In midden bergje rucola leggen. Meloen naast vlees scheppen en rest van dressing erover sprenkelen. Pijnboompitten erover strooien.

Eendenborst met rucola en meloen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig