Eendenborst met gebakken druiven

600 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. In vel van eendenborstfilets met scherp mes ruitpatroon kerven. Filets be-strooien met zout en peper. In koekenpan helft van boter verhitten. Eendenborstfilets ca. 5 minuten met huidkant naar beneden bakken. Omkeren en nog ca. 5 minuten bakken. Filets uit pan nemen en inaluminiumfolie wikkelen. In grote steelpan rest van boter verhitten en druiven op halfhoog vuur lichtbruin bakken. Vanillesuiker, port en 2 eetlepels water erdoor roeren en even aan de kook brengen. Bestrooien met peper. Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Druiven in sausje erover scheppen.

Eendenborst met gebakken druiven

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig