Gekruide lamsreepjes met vijgen

180 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken. Lamsvlees in reepjes snijden. In schaal lamsreepjes, paprikapoeder, zout, peper, ui, knoflook en oregano door elkaar scheppen. Tot gebruik (minstens 1 uur) afgedekt in koelkast zetten. Vijgen in plakjes snijden en in schaaltje doen. Sherry erover schenken.

  2. (per persoon) In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten. 2 Eetlepels van het lamsvleesmengsel en 1 eetlepel vijgen al omscheppend bakken tot het vlees net gaar is. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

  • algemeenKindertip: Vervang voor kinderen de sherry door bouillon of appelsap en neem eventueel reepjes kalfsvlees of varkensvlees.

Gekruide lamsreepjes met vijgen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig