Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken. Lamsvlees in reepjes snijden. In schaal lamsreepjes, paprikapoeder, zout, peper, ui, knoflook en oregano door elkaar scheppen. Tot gebruik (minstens 1 uur) afgedekt in koelkast zetten. Vijgen in plakjes snijden en in schaaltje doen. Sherry erover schenken.
(per persoon) In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten. 2 Eetlepels van het lamsvleesmengsel en 1 eetlepel vijgen al omscheppend bakken tot het vlees net gaar is. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.
Gekruide lamsreepjes met vijgen
- algemeenKindertip: Vervang voor kinderen de sherry door bouillon of appelsap en neem eventueel reepjes kalfsvlees of varkensvlees.
Gekruide lamsreepjes met vijgen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001099_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
6 personen
180 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken. Lamsvlees in reepjes snijden. In schaal lamsreepjes, paprikapoeder, zout, peper, ui, knoflook en oregano door elkaar scheppen. Tot gebruik (minstens 1 uur) afgedekt in koelkast zetten. Vijgen in plakjes snijden en in schaaltje doen. Sherry erover schenken.
(per persoon) In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten. 2 Eetlepels van het lamsvleesmengsel en 1 eetlepel vijgen al omscheppend bakken tot het vlees net gaar is. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.
algemeen:Kindertip: Vervang voor kinderen de sherry door bouillon of appelsap en neem eventueel reepjes kalfsvlees of varkensvlees.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 theelepel oregano
1 schaaltje lamsboutlapjes à la minute
1 eetlepel pikante paprikapoeder
0 zout
0 versgemalen zwarte peper
4 gedroogde vijgen
3 eetlepels olijfolie
100 ml medium dry sherry
Dit heb je nodig
gourmetstel