Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de worst in 10-12 min. bruin en gaar.
Verhit ondertussen 2 el olie in een wok. Fruit de ui 1 min. met de knoflook en het paprikapoeder. Doe de kikkererwten en olijven erbij en bak 2 min. mee.
Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de geroerbakte spinazie en de worst over 4 borden.
- algemeenVervang voor een extra hartige smaak de Catalaanse worst door 1 in blokjes gesneden chorizo (worst, 250 g). Bak deze met de ui en knoflook mee.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Roerbakspinazie op z'n spaans
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008032_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
580 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de worst in 10-12 min. bruin en gaar.
Verhit ondertussen 2 el olie in een wok. Fruit de ui 1 min. met de knoflook en het paprikapoeder. Doe de kikkererwten en olijven erbij en bak 2 min. mee.
Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de geroerbakte spinazie en de worst over 4 borden.
algemeen:Vervang voor een extra hartige smaak de Catalaanse worst door 1 in blokjes gesneden chorizo (worst, 250 g). Bak deze met de ui en knoflook mee.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 el olijfolie
1 schaal Catalaanse braadworst
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 tl paprikapoeder
2 blikken kikkererwten
1 potje groene olijven
2 zakken wilde spinazie