Citroen-kokoskip en sperziebonen

730 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 35 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze in 8 min. rondom bruin. Neem uit de pan en bak de ui 2 min. in het bakvet.

  2. Leg de kippenpoten met de ui in de ovenschaal en voeg kokosmelk toe. Rasp de gele schil van de citroen erover. Pers de vrucht uit en houd het sap apart.

  3. Bak de kip in ca. 35 min. gaar in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in 8 min. beetgaar. Giet af en besprenkel naar smaak met citroensap.

  4. Verdeel de rijst en sperziebonen over 4 borden. Leg er een kippenpoot op. Roer de kokossaus door en schep over de kip. Lekker met koriander.

  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Citroen-kokoskip en sperziebonen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig