Snijd de mango in stukjes en de gember in plakjes. Breng het sinaasappelsap met de mango, gember, gembersiroop, suiker, kruidnagels en druiven aan de kook. Laat op heel laag vuur 30 min. koken met de deksel op de pan. Roer af en toe. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en los op in de jam. Breng de jam op smaak met citroensap en extra suiker. Laat afkoelen in ca. 2 uur. Serveer bij de kaas.
- algemeenU kunt de jam 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Mango-gemberjam
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008045_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
175 kcal
20 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de mango in stukjes en de gember in plakjes. Breng het sinaasappelsap met de mango, gember, gembersiroop, suiker, kruidnagels en druiven aan de kook. Laat op heel laag vuur 30 min. koken met de deksel op de pan. Roer af en toe. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en los op in de jam. Breng de jam op smaak met citroensap en extra suiker. Laat afkoelen in ca. 2 uur. Serveer bij de kaas.
algemeen:U kunt de jam 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 mango
2 cm verse gember
50 ml sinaasappelsap
3 el gembersiroop
3 el suiker
2 kruidnagels
100 g pitloze witte druiven
2 blaadjes gelatine
1 citroen
1 kaas plateau mild