Mango-gemberjam

175 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de mango in stukjes en de gember in plakjes. Breng het sinaasappelsap met de mango, gember, gembersiroop, suiker, kruid­nagels en druiven aan de kook. Laat op heel laag vuur 30 min. koken met de deksel op de pan. Roer af en toe. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen.

  2. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en los op in de jam. Breng de jam op smaak met citroensap en extra suiker. Laat afkoelen in ca. 2 uur. Serveer bij de kaas.

  • algemeenU kunt de jam 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Mango snijden

    Instructievideo - 01:02 min.

Mango-gemberjam

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig