Paprika's wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In pan olie verhitten. Paprika en ui ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Wijn erbij schenken en afgedekt ca. 10 minuten koken. Intussen blaadjes van basilicum fijnhakken. Slagroom met snufje zout half stijf (= dik vloeibaar) kloppen, basilicum erdoor scheppen. Paprika en ui met kookvocht in keukenmachine pureren. In pan 5 dl water aan kook brengen, bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Puree door bouillon roeren, op smaak brengen met zout en peper. Soep zeven.
Soep opnieuw verwarmen. Soep over vier diepe borden verdelen. Room over bolle kant van lepel op soep schenken. Direct serveren.
- algemeenDoor de room over de bolle kant van een eetlepel op de soep te schenken, wordt de room mooi gelijkmatig verdeeld.
Paprika-cappuccino
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_076436_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
195 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Paprika's wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In pan olie verhitten. Paprika en ui ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Wijn erbij schenken en afgedekt ca. 10 minuten koken. Intussen blaadjes van basilicum fijnhakken. Slagroom met snufje zout half stijf (= dik vloeibaar) kloppen, basilicum erdoor scheppen. Paprika en ui met kookvocht in keukenmachine pureren. In pan 5 dl water aan kook brengen, bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Puree door bouillon roeren, op smaak brengen met zout en peper. Soep zeven.
Soep opnieuw verwarmen. Soep over vier diepe borden verdelen. Room over bolle kant van lepel op soep schenken. Direct serveren.
algemeen:Door de room over de bolle kant van een eetlepel op de soep te schenken, wordt de room mooi gelijkmatig verdeeld.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 groene paprika's
1 ui
3 eetlepels (olijf)olie
100 ml droge witte wijn
½ zakje verse basilicum
1 bekertje slagroom
0 zout
1 groentebouillontablet
0 (versgemalen) peper
Dit heb je nodig
keukenmachine