Quinoasalade

Quinoa is hip en healthy. Deze salade is lekker royaal door de radijs, veldsla, courgette en tuinbonen.

525 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt 10 min. staan.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Kook de bevroren tuinboontjes in 8 min. gaar. Spoel koud onder stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de boontjes (dubbel­doppen). Verhit de olie in het achtergebleven bakvet in de koekenpan en bak de in blokjes gesneden courgette 4 min. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Pers de vrucht uit.

  4. Meng met de quinoa, spekblokjes, tuinboontjes, courgette, radijs, veldsla en peper en zout.

  • Tuinbonen dubbeldoppen

    Instructievideo - 00:24 min.

Quinoasalade

Quinoa is hip en healthy. Deze salade is lekker royaal door de radijs, veldsla, courgette en tuinbonen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig