Duitse gehakt-ansjovisballetjes

610 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 3 min. met de deksel op de pan uitdampen.

  2. Verkruimel ondertussen het brood en meng het met het ei, de ansjovis en peper en zout door het gehakt. Vorm er 12 balletjes van.

  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de kookroom met de rasp en het bouillontablet op laag vuur aan de kook. Voeg 2 el citroensap en de kappertjes toe. Leg de balletjes in de room en laat ze in 10 min. gaar worden. Keer regelmatig.

  4. Kook ondertussen de snijbonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Serveer de balletjes in de saus met de gekookte aardappelen en snijbonen.

  • algemeenAnsjovis en kappertjes zijn ook lekker op een pizza.
  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Duitse gehakt-ansjovisballetjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig