Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hoge pan en fruit de uienringen en knoflook ca. 3 min.
Leng de bouillon aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg samen met de linzen toe aan de ui en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de cheddar.
- combinatietipServeer met stokbrood, ciabatta of donkerbruin brood.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tomaten-linzensoep
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD175690_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
310 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hoge pan en fruit de uienringen en knoflook ca. 3 min.
Leng de bouillon aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg samen met de linzen toe aan de ui en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de cheddar.
combinatietip:Serveer met stokbrood, ciabatta of donkerbruin brood.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 rode uien
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
350 ml krachtbouillon tomaat
800 g linzen in blik
150 g geraspte cheddar