Aubergine met bosui

240 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 10 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Snijd de aubergines in ronde plakken van 1 cm dik. Meng ze in een kom met het zout en laat 20 min. staan. Schep na 10 min. om. Snijd ondertussen de onderkant van de bosui. Snijd ze in 3 stukken en meng met 1 el olie. Meng de munt en koriander met 3 el olie.

  2. Spoel de aubergine af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Bestrijk met 2 el olie en rooster 5 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig. Rooster de bosui 3 min. Keer regelmatig. Laat alles afkoelen.

  3. Meng de aubergine met de bosui, kruiden en peper en zout. Serveer met de citroen. Lekker met groenteburgers en couscous.

  • Aubergine grillen op de barbecue

    Instructievideo - 00:21 min.

Aubergine met bosui

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig