Wintersalade met gemarineerde bietjes en venkel

110 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Venkel schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In pannetje met ruim kokend water en zout venkelblokjes ca. 1 minuut koken. In vergiet laten uitlekken. Bietjes schoonmaken en in blokjes snijden. In kom azijn, olie, mosterd, zout en peper tot dressing kloppen. Helft van dressing in andere kom schenken. In één kom venkel door dressing scheppen. Bietjes laten uitlekken. In andere kom bietjes door dressing scheppen. Beide groenten ca. 1 uur laten staan. Zilveruitjes in vieren snijden.

  2. Bladsla in slakom doen. Venkel, bietjes (met dressing) en zilveruitjes luchtig erdoor scheppen.

  • algemeenU kunt de gewone bietjes eventueel vervangen door panklare bietjes. Gebruik dan 125 gram panklare geraspte bietjes (schaaltje a 250 g).
  • algemeenDeze salade wordt extra lekker met knoflookcroutons. Pers 1 teentje knoflook uit boven 1/2 dl olijfolie (extra vierge). Bestrijk 1 à 2 sneetjes brood met de knoflookolie en snijd de sneetjes in blokjes. Bak de blokjes brood in een droge koekenpan knapperig bruin en verdeel ze over de salade.

Wintersalade met gemarineerde bietjes en venkel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig