Risotto met zoete ui en prei

450 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit 25 g boter in een pan. Fruit de knoflook 3 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot die is opgenomen. Voeg dan weer een scheutbouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

  2. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en voeg de ui en prei toe. Bak 15 min. op laag vuur, de groenten mogen niet bruin worden.

  3. Neem de risotto van het vuur en roer de ui en prei erdoor. Meng de kaas erdoor en laat afgedekt 3 min. staan. Breng op smaak met peper en zout.

  • Prei wassen

    Instructievideo - 00:29 min.

Risotto met zoete ui en prei

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig