Verhit de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zacht koken. Haal de blaadjes basilicum van het steeltje af. Voeg de mascarpone en het basilicum toe, houd wat blaadjes achter voor garnering. Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door. Lekker met pasta en gehaktballetjes.
Tomaten-mascarponesaus
Alleen nog wat pasta koken en klaar ben je.
- bewaartipU kunt de tomaten-mascarponesaus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Tomaten-mascarponesaus
Alleen nog wat pasta koken en klaar ben je.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008523_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
395 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zacht koken. Haal de blaadjes basilicum van het steeltje af. Voeg de mascarpone en het basilicum toe, houd wat blaadjes achter voor garnering. Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door. Lekker met pasta en gehaktballetjes.
bewaartip:U kunt de tomaten-mascarponesaus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
350 ml tomato frito
250 g mascarpone
15 g verse basilicum