Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
Snijd de uien in parten en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Laat de bouillontablet oplossen in het kokend water. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook, peper met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in kommen en verdeel er de crème fraîche over.
Pittige pompoensoep
Romige soep met lekker veel pit door de rode peper. Om het warm van te krijgen.
- kookstaptipJe kunt de soep ook maken met kant-en-klare pompoenblokjes. Gebruik dan 2 zakken van 400 g.
- combinatietipLekker met meergranen stokbrood.
- bewaartipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Serveer met de crème fraîche.
Mise en place
Instructievideo - 05:54 min.
Pittige pompoensoep
Romige soep met lekker veel pit door de rode peper. Om het warm van te krijgen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD123718_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
180 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
Snijd de uien in parten en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Laat de bouillontablet oplossen in het kokend water. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook, peper met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in kommen en verdeel er de crème fraîche over.
kookstaptip:Je kunt de soep ook maken met kant-en-klare pompoenblokjes. Gebruik dan 2 zakken van 400 g.
combinatietip:Lekker met meergranen stokbrood.
bewaartip:Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Serveer met de crème fraîche.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg biologische pompoen
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
1½ kippenbouillontablet
800 ml kokend water
2 el arachideolie
2 tl kerriepoeder
4 el crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer