Gebakken witlof met romige kruidenpuree

Pittig roergebakken met een lik mosterd.

525 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. beetgaar.

  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

  3. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de champignons 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het witlof toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de mosterd en de helft van de slagroom toe. Roer door en zet het vuur laag.

  4. Giet de aardappelen af, laat uitdampen en stamp fijn met de pureestamper. Verwarm ondertussen de rest van de slagroom 2 min. in een steelpan. Klop met een garde door de puree. Voeg de rest van de boter, peterselie en peper en zout toe. Serveer de groenten met de aardappelpuree.

  • Puree maken

    Instructievideo - 03:22 min.

Gebakken witlof met romige kruidenpuree

Pittig roergebakken met een lik mosterd.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig