Snijd de haringen en augurken in blokjes van een 1/2 cm (brunoise). Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in blokjes van een 1/2 cm.
Meng de haring met de uitjes uit de verpakking, de augurk, komkommer, mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Neem 4 mooie bladeren uit het hart van de krop, verdeel over 4 borden en schep de haringtartaar erin. Lekker met wat fijngesneden bieslook.
- algemeenMaak van de rest van de sla en komkommer een Hollandse salade met een gekookt ei, fijngesneden ui en slasaus.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Haring-komkommertartaar
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008558_220x162_JPG.jpg)
4 personen
110 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de haringen en augurken in blokjes van een 1/2 cm (brunoise). Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in blokjes van een 1/2 cm.
Meng de haring met de uitjes uit de verpakking, de augurk, komkommer, mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Neem 4 mooie bladeren uit het hart van de krop, verdeel over 4 borden en schep de haringtartaar erin. Lekker met wat fijngesneden bieslook.
algemeen:Maak van de rest van de sla en komkommer een Hollandse salade met een gekookt ei, fijngesneden ui en slasaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pak Hollandse nieuwe haring
4 kleine zoetzure augurken
½ komkommer
1 el mayonaise
1 el crème fraîche
1 kropsla