Ierse stamp met bosui en waterkers

200 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de aardappelen in een pan gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten droogstomen. Doe ze terug in de pan.

  2. Zet ondertussen een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en het laurierblaadje erin. Breng zachtjes aan de kook en voeg de bosui toe. Neem vervolgens van het vuur.

  3. Verwijder de laurier uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en voeg de waterkers en peterselie toe. Stamp met een pureestamper tot een puree. Proef de stamp en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de boter door de stamp en serveer.

  • Puree maken

    Instructievideo - 03:22 min.

Ierse stamp met bosui en waterkers

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig