Meng de eidooier, mosterd en azijn in de keukenmachine tot een glad mengsel. Schenk tijdens het mengen langzaam de olie erbij; eerst druppelsgewijs, daarna in een straaltje. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de knolselderij in zo fijn mogelijke reepjes (julienne). Meng in een kom met de mayonaise, het citroensap en de peterselie. Dek af en zet 30 min. in de koelkast. Verdeel de remoulade over de 10 lepels, leg er een stukje forelfilet op en serveer direct.
Selderijremoulade met gerookte forel
- algemeenLet op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting door Allerhande sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
Julienne snijden
Instructievideo - 00:42 min.
Selderijremoulade met gerookte forel
10 personen
165 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Meng de eidooier, mosterd en azijn in de keukenmachine tot een glad mengsel. Schenk tijdens het mengen langzaam de olie erbij; eerst druppelsgewijs, daarna in een straaltje. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de knolselderij in zo fijn mogelijke reepjes (julienne). Meng in een kom met de mayonaise, het citroensap en de peterselie. Dek af en zet 30 min. in de koelkast. Verdeel de remoulade over de 10 lepels, leg er een stukje forelfilet op en serveer direct.
algemeen:Let op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting door Allerhande sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 ei
1 el mosterd
1 el wittewijnazijn
150 ml zonnebloemolie
¼ knolselderij
½ citroen
½ bakje platte peterselie
1 gerookte forelfilet
Dit heb je nodig
(amuse)lepels, keukenmachine