Sperziebonen schoonmaken en wassen. Filets bestrooien met zout en peper. Helft van boter in koekenpan verhitten en filets rondom bruin aanbakken. Filets in ca. 10 minuten gaar bakken. Intussen sperziebonen beetgaar koken. In koekenpan rest van boter verhitten en dobbeltjes bakken volgens gebruiksaanwijzing. In steelpan cranberrycompote mengen met koksroom en zachtjes verwarmen. Kalkoenfilet serveren met dobbeltjes, sperziebonen en cranberrysaus.
Kalkoenfilet met cranberrysaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011736_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
705 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Sperziebonen schoonmaken en wassen. Filets bestrooien met zout en peper. Helft van boter in koekenpan verhitten en filets rondom bruin aanbakken. Filets in ca. 10 minuten gaar bakken. Intussen sperziebonen beetgaar koken. In koekenpan rest van boter verhitten en dobbeltjes bakken volgens gebruiksaanwijzing. In steelpan cranberrycompote mengen met koksroom en zachtjes verwarmen. Kalkoenfilet serveren met dobbeltjes, sperziebonen en cranberrysaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g sperziebonen
2 schaaltjes kalkoenfilet
0 boter
2 pakken gekruide dobbeltjes ui, prei en spekjes
1 pot cranberrycompote
75 ml koksroom