Dandan-noedels met gehakt en paksoi

De van oorsprong uit Sichuan afkomstige dàndàn-noedels (dandanmian) maak je met gehakt, sesam en chili olie.

715 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng in een steelpan de zonnebloemolie met de chilivlokken aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de 5 spice toe en laat 5 min. trekken.

  2. Snijd ondertussen een stukje van de onderkant van de paksoi en snijd de paksoi in kwarten. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringen. Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Roer een dressing van de chili-olie, sojasaus, tahin en het water.

  4. Roerbak het gehakt in een droge wok of koekenpan in ca. 8 min. rul. Voeg de honing toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de gember en knoflook toe en bak 2 min. Voeg de paksoi toe, zet het vuur hoog en bak nog 2 min.

  5. Voeg de noedels toe. Giet de dressing erover en meng zodat alle noedels een laagje dressing krijgen. Verdeel de noedels over de kommen en bestrooi met de bosui.

  • serveertipTahin en honing over? Smeer de tahin op geroosterd brood en besprenkel met honing. Lekker met wat zeezout.

Dandan-noedels met gehakt en paksoi

De van oorsprong uit Sichuan afkomstige dàndàn-noedels (dandanmian) maak je met gehakt, sesam en chili olie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig